"Те сами се самосвалят - единия ден единият, другия ден другият плаши, че ще подава оставки. Малко е - бий ме, обичам те. ГЕРБ ги бият по всякакъв начин - през комисии, през законодателство, ама като дойде време за имунитета, "Продължаваме промяната" се хвърлят на врата на Бойко и викат - обичам те."

Така окачестви отношенията между партньорите в управлението ГЕРБ и "Продължаваме промяната"/"Демократична България" председателят на БСП Корнелия Нинова. Повод за коментара й, който тя даде в кулоарите на Народното събрание, бе отхвърлянето на предложението на БСП свалянето на имунитета на Бойко Борисов да бъде включено в дневния ред заседанието. Предложение, отхвърлено и с гласовете на ПП/ДБ.

"Това, което вчера се случи между управляващите две партии - срещата, резултат няма, коалиционно споразумение няма, управленска програма няма. Днес Борисов заяви, че трябва по-бързо да се забрави тази среща, защото била безплодна и след половин час се събраха да променят конституцията. Тази треторазрядна постановка с недобри сценаристи и недобри актьори започва да омръзва на всички ни. Пред хората се карат, спорят, но когато се опре до имунитети, до търсене на отговорност, застават гръб в гръб и започват да се пазят", констатира огорчено соцлидерката.

"Съдебната реформа приключи, да си го кажем. Целта на съдебната реформа бе Бойко Методиев Борисов да бъде спасен от правосъдие. Е, постигнаха го и сега имитират дейност."

Денков: Основният проблем между ПП/ДБ и ГЕРБ е, че не се гласуват законопроектите

Денков: Основният проблем между ПП/ДБ и ГЕРБ е, че не се гласуват законопроектите

Ако някой иска да промени начина на вземане на решения, това не става от днес за утре

Нинова коментира и отворената врата, която оставиха трите събрали се заедно, за да променят Конституцията политически сили - ГЕРБ, ПП/ДБ и ДПС, към останалите партии да участват с предложения за промени във върховния закон.

"Когато има внесен проект, сега чуваме за три такива, в конституционната комисия и тя заработи, тогава ще направим нашите предложения. Дотогава няма да участваме в неформални, скрити или открити разговори", каза Нинова.

Тя очевидно не бе информирана за решението, взето при срещата между ГЕРБ, ПП/ДБ и ДПС знакови лица като Делян Пеевски да не участват в комисията за конституционни промени и да се гласува отново нейния състав. Това решение впрочем бе обявено броени минути преди изказването на лидера на БСП. "Сега това ли е новото? А Бойко излиза ли от Външна (комисия - б.р.)? Не, значи пазарлъкът не е пълен..."

Пеевски излиза от комисия, ГЕРБ, ПП/ДБ и ДПС сближават визии за Конституцията

Пеевски излиза от комисия, ГЕРБ, ПП/ДБ и ДПС сближават визии за Конституцията

В комисията няма да има знакови лица, а само експерти