Нито лев повече от договорените средства за ТОЛ-а няма да се дават. Това обяви регионалният министър Николай Нанков в парламента.

Увеличава се тавана на разходи, които може да поеме АПИ, поясни той. Коментарът си министър Нанков направи по повод питането на депутата от БСП Георги Свиленски по повод решнието на Министерски съвет от днес за увеличение със 179 996 400 лв. утвърдените за 2018 г. максимални размери на ангажиментите за разходи, които могат да бъдат поети от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Николай Нанков посочи, че не се увеличава бюджета на договора за ТОЛ системата. Според него не трябва постановленията на МС да се четат като дявола Евангелието.

Цените на уикенд винетката и ТОЛ таксите зависят от Световната банка

Цените на уикенд винетката и ТОЛ таксите зависят от Световната банка

В България тировете плащат 12 евро, а на запад над 60

Промяната, гласувана от правителството днес, е свързана с подписания в началото на годината договор за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние за превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3.5 т (ТОЛ) и на база време за леки автомобили с обща технически допустима максимална маса до 3.5,т (електронна винетка), с която ще се въведе по-справедлив модел за събиране на пътни такси.