ГЕРБ иска да се възстанови редът в парламентарната демокрация. Нормално е да има лидерска среща, нормално е да се търсят точки на сближаване, заяви Даниел Митов. Коалиция и подкрепа за кабинет на БСП няма как да дадат от ГЕРБ. За Митов всички лидери трябва да седнат на една маса.

Много е трудно да се направи кабинет с третия мандат, заяви отново Даниел Митов, който вече веднъж бе номиниран за премиер на ГЕРБ - през 2021 г.

За публикацията в Die Welt, която твърди, че макар и тайно България е изнесла в критичен за Украйна момент много боеприпаси и горива, Митов заяви, че от ГЕРБ са призовавали да си признаят, че дават подкрепа за Украйна. Защо Корнелия Нинова и Кирил Петков лъгаха, попита Митов. Вече е можело да имаме ново ПВО, ако откровено е призната подкрепата.

Die Welt: България - страната, която тайно спаси Украйна още миналата пролет

Die Welt: България - страната, която тайно спаси Украйна още миналата пролет

Страната ни е предоставила муниции, покриващи 1/3 от нуждите на украинската армия

По темата за скандала Nexo Митов постави въпроса за начина на финансиране на партиите. Какво е искал Асен Василев да прави с българската система за разплащания, попита народният представител. Според него бившият финансов министър е искал до я прикачи към подобни небанкови институции. Като се видят недостатъците на финансирането на българските партии, тогава ще се ремонтира и системата, е позицията на формацията.