От Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС подновиха процедурата за изработване, дизайн и техническа поддръжка на интернет сайт и мобилно приложение, предоставяне на хостинг и стрийминг. Това съобщиха от Министерския съвет.

Причината е, че нито една от трите фирми, кандидатствали за изпълнение на обществената поръчка, не успя да покрие изискванията за необходим опит, в понеделник конкурсът беше прекратен.

Сайтът на Председателството ни струва 70 хил. лв

Сайтът на Председателството ни струва 70 хил. лв

Порталът ще е единствен официален източник на информация

От днес желаещите да направят сайта на първото Българско председателство на Съвета на ЕС могат да видят новите условия и да кандидатстват. Обществената поръчка отново е на стойност до 70 000 лева (без ДДС). А порталът ще бъде готов до 1 декември 2017 година.

Основните изисквания остават същите - по образец и насоки на Генералния секретариат на Съвета на ЕС. Сайтът ще е на четири езика, ще е съобразен с нуждите на хората с увреждания, ще предоставя информация, снимки и видеа от събитията по време на председателството.

Сайтът ще дава възможност да се гледат пряко или на запис откритите дебати чрез лайвстрийминг.

Порталът ще осъществява връзката с акредитационната система, през която ще се регистрират журналистите, желаещи да посетят събитията от календара на председателството.

Достъпът до него ще бъде свободен, както и до всички публикувани статии, документи, прессъобщения, снимки и видеа.

Към страницата ще бъде разработено мобилно приложение, което да допълва ролята ѝ на основен източник на информация за председателството. Крайният срок за подаване на офертите е 14 септември 2017 година.