Спечелили сме време да решим проблемите по пакета "Макрон". Това смята евродепутатът Андрей Новаков. Има текстове, които не удовлетворяват на 100% позицията ни по мобилния пакет, но си спечелихме страшно много време, с което да решим проблема, отчете той на брифинг в НС.
Спечелихме си повече от година и половина, за да намерим компромис, обясни Новаков.

Припомняме, вчера евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП обяви победа на българската позиция след гласуването в комисията по транспорт на Европейския парламент промени в пакета за мобилност. Срещу пакета мобилност български превозвачи протестираха, а вчера и заплашиха, че ще инициират референдум за излизане на страната от Европейския съюз.

Пакетът "Макрон" капитулира, обяви Андрей Новаков

Пакетът "Макрон" капитулира, обяви Андрей Новаков

И пълна победа за българската позиция

В текстовете е прието, че отпада изискването българските превозвачи да връщат шофьор в България на всеки 3 седмици. Черно на бяло отпадна тоталната забрана за използване на кабините за почивка, доволен е Новаков, тъй като това бе един от сериозните проблеми за превозвачите ни.

Евродепутатът е разочарован от критиките на опозицията по темата. Съжалявам, че с хляба на тези хора се заиграват по този грозен начин, заяви той. Все още дори не сме получили официалния документ от парламента за това какво е останало, а вече разбираме, че той бил провал, подчерта Новаков.

Борисов не мисли да е побеждавал Макрон

Борисов не мисли да е побеждавал Макрон

Нещата не стават с чукане по масата

След вчерашното решение в комисията по транспорт в Европейския парламент, днес евродепутатът Петър Курумбашев също посочи, че битката срещу мобилния пакет продължава и все още е рано да "бием тъпана" за победа.