Бившият министър на отбраната Бойко Ноев няма никакви съмнения, че това действие на американската администрация с налагането на серията санкции е до последната запетайка юридически издържано. И никой не трябва да има съмнение в това у нас. В студиото на Нова телевизия Ноев заяви, че може да се очаква продължение в юридическия смисъл на думата на актовете на САЩ не само с нови санкции, но и с нови разкрития.

България не просто е страна от Югоизточна Европа, България е част от Европейския съюз и съюзник на САЩ, а с обявяването на санкциите САЩ предприемат действия срещу стратегическата корупция у нас. Тя нанася тежки щети върху националната сигурност, а от там и върху сигурността на нашите съюзници, посочи Бойко Ноев.

САЩ санкционират по закона "Магнитски" трима българи

САЩ санкционират по закона "Магнитски" трима българи

Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков

Бившият военен министър засегна и темата с диверсификацията на енергийните източници като част от националната сигурност, като реторично попита чий е интересът от диверсификация? Военна индустрия, Турски поток и АЕЦ Белене - това е "тройният шлем" на Борисов и сега той трябва да носи отговорността за това. Лидерът на ГЕРБ не е бил поканен в американското посолство, а е помолил за среща, смята Ноев, а на въпрос откъде знае този факт, Ноев отклони искането с думите "София е малка". Ноев обаче и посъветва Борисов да не злоупотребява с вярата, подплатявайки с този жест думите, че една стотинка не са взели от Васил Божков и няма връзки с Делян Пеевски.

Последствия от санкциите ще има в политическата сфера и за ДПС, предвижда Бойко Ноев, който чете позицията на партията от вчера като опълчване на американското правителство.

САЩ издадоха и 5 забрани на българи и техните близки да влизат в страната

САЩ издадоха и 5 забрани на българи и техните близки да влизат в страната

Александър Манолев, Петър Харалампиев, Красимир Томов и Делян Пеевски, Илко Желязков

Бойко Ноев има информация и че прокуратурата е спряла разследването за действията на руските шпиони у нас - подала е грешни имена в Интерпол на три лица, заподозрени за терористичния акт у нас с отравянето на Емилиян Гебрев. На практика 6 месеца българските власти не правят нищо и след като чешките власти са поискали информация за взривовете у нас. "Как може българската прокуратура на лъже - казвам лъжа с ясното съзнание са отговорността на тази дума.