Депутатите се събраха на извънреден председателски съвет заради военните действия в Украйна.Ще покажем единство на институциите, най-вероятно ще има извънредно заседание за изслушване на службите и МС. Това каза пред журналисти председателят на ПГ на ПП Андрей Гюров пред журналисти след председателския съвет.

Направихме контактна група от всички парламентарни групи и имаме обща позиция ,че ще излезем с декларация, която започваме да подготвяме, изтъкна той. Председателят на НС е при президента и като се върне ще бъде прочетена декларация, подкрепена от всички парламентарни групи. Следим отблизо ситуацията, тя се променя динамично, обясни Гюров.

Ще има и извънредно заседание, на което да се изслушат службите за сигурност.Имаме много по-важни интереси и много по-важни проблеми, които изобщо не са свързани нито с Русия, нито с Украйна, нито със САЩ, заяви преди това Елена Гунчева от Възраждане. Тя не вярва да има последици за страната ни заради руското нападение.

За страната има проблем, смята и Тошко Йорданов от ИТН. По мнението му ние сме зависими от Русия и доставките на газ.

Трябва да върнем Русия на масата за дипломация и преговори, сподели Настимир Ананиев от ПП. Най-важният приоритет са българските граждани, по думите му. Според него е жалко, че парламентът вчера не е излязъл с единна позиция. Такова поведение е неприемливо, смята Ананиев. Международната общност е изправена пред много тежко решение, убеден е депuтатът.

Всички държавни институции са при президента

Всички държавни институции са при президента

Румен Радев свика среща на държавните институции във връзка с военните действия в Украйна