Моята охрана беше свалена от НСО през януари 2023 г. Впоследствие в МВР постъпи информация за директна заплаха за живота ми и междуведомствена комисия, в която участват и другите служби, ми назначи охрана поради тази заплаха. Това обяснява съпредседателя на "Продължваме промяната" и коалиция ПП-ДБ Кирил Петков във "Фейсбук" във връзка с инцидента с возилата го кола на НСО, при който загина мъж, а жена пострада сериозно.

Петков заявява, че си навлича много недоброжелатели заради промяната на България, за която се бори. С поеманите от него рискове било наясно и семейството му. След постъпилия в МВР сигнал за заплаха било разпоредено и постоянно полицейско присъствие пред дома му. "Така че тази охрана въобще не е "придобивка" от властта и не пожелавам на никого поради такава причина да му се назначава охрана. Не се правя на герой, просто спекулациите по тази тема бяха ужасяващи и искам хората да знаят истината", коментира той.

ИПБ: Колата на НСО, возеща Кирил Петков, е карала неразумно бързо

ИПБ: Колата на НСО, возеща Кирил Петков, е карала неразумно бързо

Институтът изследва пътната обстановка на мястото на катастрофата

Кирил Петков информира също, че поддържа връзка екипа, който се грижи за пострадалата при инцидента жена - Красимира. По данни от медиците състоянието й към момента е стабилно.

Той разказва и подробности за катастрофата. По време на инцидента седял на задната седалка от дясно - задължителното ми място за сядане по протокол. От близо 40 минути провеждал конферентен видеоразговор с екипа си. Затова не следял движението и не видял как станало произшествието. "Нито сме бързали за нещо, нито е имало инструкции да се бърза - поредни ужасни медийни спекулации", коментира Петков.

НСО не иска спекулации с катастрофата

НСО не иска спекулации с катастрофата

Разследващите и назначените експертизи ще покажат обективната истина