Няма успешна държава без икономически постижения и добро образование. Това заявява лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в поздравлението си по случай Деня на труда. Той е категоричен, че развитата икономика и образованата нация са национални приоритети, за които ще работят неуморно.

Бойко Борисов изтъква, че работещите хора са локомотивът на държавното развитие. Те създават икономика, която е определяща за високите доходи на всички граждани. Затова той се обръща към работещите българи с уважение и благодарност, като поема ангажимент за сериозна държавна подкрепа към бизнеса и активните граждани.

Борисов е категоричен, че усилията трябва да се обединят в името на общата цел - изграждане и развиване на по-добро бъдеще за децата. Той е убеден, че България се нуждае от обединение, труд и просвета. "Заедно постигнахме много. Вярвам, че ще продължим да вървим по единствения възможен път на развитие - европейският", заявява още Бойко Борисов.

Той посочва, че на последните парламентарни избори партията му е била подкрепена от 43% от хората с висше образование в страната. Над 58% от избирателите са български граждани в активна възраст - между 31 и 60 години.

Бойко Борисов подчертава, че ГЕРБ е партия на младите хора, тъй като 32% от младите хора са им се доверили. По думите му мнозинството от сънародниците ни в чужбина също са избрали ГЕРБ. Борисов е уверен, че ще успеят да изградят бъдещето на България като страна със стабилна и работеща икономика и да осигурят по-добър живот за всички български граждани.

Бойко Борисов отчита също, че след много усилия вече е факт и от днес отпада необходимостта българските граждани да кандидатстват за виза с цел краткосрочно пребиваване в Канада, ако в последните 10 години са притежавали канадска виза или към момента притежават валидна американска неимигрантска виза. А от 1 декември визите ще отпаднат окончателно. Радвам се, че осъществихме на практика тези ключови процеси, допълва той.