Няма да се стигне до време разделно в правителството.
Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова в предаването "Събуди се" по Нова ТВ във връзка с продължилото близо три часа извънредно заседание на Министерския съвет в петък вечерта.

"Имахме открит диалог, какъвто трябва да има между партньори в управлението. Всеки каза това, което вижда и усеща като отношение. Обединихме се, че ако искаме реформите да продължат, трябва да бъдем единни и монолитни не само в изпълнителната власт, но и в Народното събрание", обясни министър Петкова.

Относно концесията на мини "Бобов дол" тя заяви, че мините ще продължат да работят.
На въпрос, свързан с назначенията на Петър Димитров и Румен Овчаров на високи постове, свързани с енергетиката, министър Петкова посочи: "Тези хора са назначени и те имат определен мандат. Искахме да бъдем толерантни и да се опитаме в сектор енергетика да има все пак някакво консолидиране на усилията, за да може да се излезе от тази ситуация".

Припомняме, след скандалите в парламента вчера премиерът Борисов свика извънредна сбирка са управляващата коалиция.

Борисов „изтръгна” от реформаторите активна самокритика и подкрепа
Обновена

Борисов „изтръгна” от реформаторите активна самокритика и подкрепа

Всяка една от партиите в коалицията потвърдиха подкрепата си за управленската програма и за стабилността на мнозинството.

Тя продължи повече от три часа, без да има официална информация за обсъждани теми и проблеми.

От СМС-и, изпратени от заседанието до медии, близки до властта, става ясно, че в началото премиерът остро и агресивно е критикувал реформаторските министри. Той им е повторил, че е на път да се откаже от коалицията и е поставил като условие за запазването й насроченото за вторник извънредно заседание на НС.

Последвала е активна самокритика от страна на реформаторите. Единствените обаче, които лаконично коментираха бяха Москов (член на опозиционната ДСБ) и Найден Зеленогорски.

На въпрос за позицията на ДСБ, които по-рано днес обявиха, че Борисов дестабилизира България, Найден Зеленогорски заяви, че ДСБ са обявили от преди една година, че са в опозиция, но подчерта че реформаторите подкрепят това управление и имат положителна оценка към министрите от кабинета и заяви: Няма да тласнем България към спиралата на предсрочни избори и да дадем властта на ДПС и БСП на тепсия, увери той.