"Воля" скочи на Обединени патриоти заради Закона за опазване на земеделската земя. Хората на Веселин Марешки смятат, че проектът е срещу интереса на обществото. Има ли друга задкулисна управленска програма, попитаха от "Воля".

Припомняме, че миналата седмица Обединените патриоти и ГЕРБ внесоха законопроект за опазване на земеделската земя. БСП и "Да, България" съзряха лобистки интереси в него. Законопроектът изкара на протест приророзащитници, които се опасяват от презастрояване на Черноморието. Герберите днес оттеглиха подкрепата си. Решението им било съгласувано със съвносителите.

ГЕРБ се отказва от спорния закон за земеделските земи
Обновена

ГЕРБ се отказва от спорния закон за земеделските земи

И патриотите дадоха заден за закона

Веселин Марешки бе категоричен, че партията му няма да подкрепя лобистки закони. Няма да позволим поредната доза бетон да се излее по пясъчните дюни, категоричен бе той.

Партия "Воля" внася предложение за увеличаване на минималната пенсия на 300 лева и преизчисляване на другите пенсии. Освен това от партията на Марешки подкрепят протеста на майките.

Партията му ще внася закони, с които България да тръгне по нормален път.

Пламен Христов пък обясни, че партията е внесла Закон за ЧСИ-ата, които са в синхрон с тезите на омбудсмана Мая Манолова.