Кандидатът да президент Румен Радев обеща за работи за „различна президентска институция”, заедно подгласничката си Илияна Йотова.

На среща с граждани на Плевен ген. Румен Радев, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, заяви, че няма да се примири България да е най-бедната страна в Европа, хората да живеят мизерно и да има разслоение между тях, съобщиха от БСП.

„Искаме да знаем истината по въпросите, довели ни дотук. Няма да се страхувам да питам“, каза още той.

Радев увери, че заедно с кандидатката за вицепрезидент Илияна Йотова ще работят за различна президентска институция, която да се бори за добро партньорство с други държави, ще настояват за единна европейска политика за защита на границите и борба с трафикантите.

„Сега експертите се ползват само за справки или за обосноваване на вече взети решения. Това трябва да се промени“, каза още кандидатът за президент.

На събитието присъстваха и народните представители от БСП Лява българия проф. Румен Гечев и Васил Антонов, както и Деница Златева – член на ИБ на БСП, Свилен Атанасов – общински председател на БСП-Плевен и Диана Ботева – областен председател на БСП в Плевен.

По-късно през деня кандидатът за президент ген. Румен Радев посети и община Червен бряг, където се срещнa с представители на местната