Няма основание да се отлагат изборите, заради въведените допълнителни извънредни мерки, заради пандемията от коронавирус. Дори и да се спре предизборната кампания, тя ще продължи по Интернет. Тези избори ще бъдат странни, но няма как да се отложат.

Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред журналисти на военният полигон край пазарджишкото село Црънча, цитиран от "24 часа".

По думите му е трябвало да се мисли, когато се насрочват.

Каракачанов посочи, че се чака доклад от "Терем" дали със силите на българската индустрия може да се направи бойна машина за пехотата. Той не скри, че знае изводите от този доклад, но отказа да ги съобщи с мотив, че това ще се случи при новия кабинет и при нов министър на отбраната.

Началникът на отбраната адмирал Евтимов пък съобщи, че около 2000 човека от българската армия са преболедували от коронавирус. В тази връзка като приоритет в армията той посочи, че трябва да се продължи с ваксинирането. Адмирал Евтимов съобщи още, че българския контингену, който в петък заминава за Афганистан, е на почти 100 процента ваксиниран.

Изборите ще са безопасни, не се обсъжда отлагане

Изборите ще са безопасни, не се обсъжда отлагане

Той призова политиците да не използват COVID за предизборни цели

Министър Каракачанов, началникът на отбраната адмирал Емил Евтимов, председателят на комисията по отбрана ген. Константин Попов, кметове на общини, много гости участваха на военният полигон край Црънча в честването на 78-та годишнина от сформирането на Парашутната дружина и създаването на българските Специални сили на армията, и откриването на новия учебно-тренировъчен комплекс на военния учебен център "Црънча".

За изцяло модернизираният учебно-тренировъчен център са изразходвани около 6 милиона лв., отпуснати от правителството. Изградени са изцяло нов битов корпус с 2820 кв.м. разгъната площ, с прилежащи към него кухненски блок с площ 808 кв.м., класни помещения и брифинг зала с площ 503 кв.м., изграждане на строеви плац с трибуна, пречиствателна станция, подземен резервоар с помпена станция, трафопост, паркинг, ремонт на кулата за управление на мишенното поле и др.