До този момент са имунизирани 24 000 души, участващи в РИК, СИК, закупени са стотици еднократни костюми, които ще се ползват от мобилните секции, закупени са и 14 000 литра дезинфектант. Написан е 14 страници здравен протокол.

Няма никакъв риск за избирателния процес, ако се спазват мерките, увери главният здравен инспектор Ангел Кунчев на редовния брифинг на НОЩ в Министерски съвет.

Здравният министър Костадин Ангелов увери, че изборите са обезпечени и ще протекат безопасно въпреки хода на епидемията. Не е обсъждано отлагане на изборите, стана ясно от коментара на Ангелов, въпреки че той не отговори директно на въпроса. Ангелов увери, че премиерът Борисов милее за здравето на всеки един гражданин и взима отговорно решенията.

Припомняме, че въвеждането на десетдневните нови мерки в сила от 22 март, бе изрично посочено, че става със съгласието и одобрението на премиера Борисов.

На въпрос дали всички ваксини на "Пфайзер" продължават да се отделят за ваксинация на изборната администрация, Ангелов заяви, че се отделя само част от пристигналите у нас дози. Това се прави с цел да се осигури ваксинация поне с една доза и на обслужващите мобилните секции, които ще се сформират и до един ден преди самите избори на 4 април.

Умуват как могат членовете на СИК да се ваксинират

Умуват как могат членовете на СИК да се ваксинират

С 50% се увеличава заплащането на членовете на СИК

Здравният министър определи коронавирус като световна криза и призова политиците да не използват за предизборни цели. Той се обърна специално към опонентите в предизборната ситуация у нас: Ако не можете да бъдете част от решението на проблема, не бъдете част от проблема.

От БСП искат Костадин Ангелов да се определи - министър ли ще е, или кандидат-депутат

От БСП искат Костадин Ангелов да се определи - министър ли ще е, или кандидат-депутат

Искат той с декларация да се оттегли от надпреварата