Областните управители не саботирали редовното правителство с оставките си и не виждали драма в действията си. Това стана ясно от коментарите на трима от областните управители, подали оставка вчера.

Областният на Пловдив Ангел Стоев преповтори думите си от вчера, посочвайки, че оставката му е била написана, още когато бил избран новият кабинет. Стоев счита дълга си към държавата за изпълнен. Според него, тъй като новото правителство е назначено от политически партии, то трябва да определи свои областни управители, които да припознават тази политика и да я следват. Стоев бе категоричен, че по никакъв начин не саботира новото правителство и се надява още в сряда да бъде приета оставката му и да има заместник за поста.

Областният управител на Ямбол Георги Чалъков също счита за нормално да си подаде оставката, след като не споделя приоритетите на редовното правителство. Не искам да бъда част от всичко това, което се случва, изтъкна Чалъков пред БНР.

Според областния на Смолян Стефан Сабрутев различията, които служебното правителство има със сегашните управляващи, са осезаеми.

"Не виждам драма. Предпочитам аз да си дам оставката, отколкото да ми я поискат", подчерта Сабрутев. Той се надява да се продължи политиката за подпомагане на региона.

Министерският съвет ще разгледа постъпилите заявления за напускане поетапно. Правителството ще вземе решение във връзка с всяко едно от тях своевременно, като дотогава всички областни управители и техните заместници са длъжни да изпълняват функциите си.

Областните управители на Гълъб Донев с акция "оставка"

Областните управители на Гълъб Донев с акция "оставка"

Денков не подписва подадените оставки