От рано тази нощ е започнала обработката на пътната настилка в София заради снеговалежа. Това заяви на брифинг столичният кмет Йорданка Фандъкова, цитирана от bTV.

Тя посочи, че в момента се почистват улиците и булевардите, по които се движи градският транспорт, а след като снеговалежът спре, ще се предприеме почистване и на кварталите улици.

По нейни думи вече са почистени повечето от спирките и подходите към подлезите за пешеходците. Ще продължи и почистването на тротоарите, които са прилежащи към общински терени.

Фандъкова призова собствениците на обекти да обработят тротоарите пред сградите си, а шофьорите да се движат внимателно.

ЦГМ предлага намалено работно време за столичния градски транспорт

ЦГМ предлага намалено работно време за столичния градски транспорт

Заради въвеждането на нови мерки, които влизат в сила от тази вечер

По нейни думи продължават засилените проверки на полицията и столичната РЗИ за спазване на противоепидемичните мерки. Внимателно се следят пазарите и базарите на открито. Кметът бе категорична, че ако се установи консумация на място, те ще бъдат затворени.

Тя посочи, че на днешното заседание на Софийския оперативен щаб ще бъде обсъден и въпросът с намаляването на работното време на градския транспорт в София до 22.00 часа.

Преди две вечери бяха преброили в метрото, че на един влак се пада по един пътник - в тази тежка икономическа ситуация това трябва да се обсъди, отбеляза Фандъкова.

Тя съобщи и че зоните за платено паркиране ще продължат да работят по време на частичното затваряне.

Втори локдаун у нас от тази вечер

Втори локдаун у нас от тази вечер

Зеленият коридор за аптеките отпада