В предпоследния ден от кампанията за изборите за европарламент партиите се активираха в пускането на жалби.

ГЕРБ и БСП "разменят" сигнали. От БСП Казанлък заявяват, че ГЕРБ купуват гласове в общината и са подали сигнал в полицията. От БСП са в готовност да предоставят материали на медиите, доказващи пазаруването, ако органите не успеят да се справят в краткия срок до вота.

От партията са внесли сигнал до Районната прокуратура и до Районното полицейско управление във връзка с редицата недвусмислени твърдения на симпатизанти на левицата.

Разписките от машинно гласуване на евровота може да се броят в РИК

Разписките от машинно гласуване на евровота може да се броят в РИК

Закриват камерите в избирателните секции в неделя

Мизата, според категоричните свидетелства, е 30 лева предварително и на ръка, а след изборите допълнително 20 лева, като условието е да се чеква преференция 113 като доказателство, че 50-те лева са "заработени". Пазарът на гласове се осъществявал в селата Бузовград, Копринка, Розово, Кънчево, Ръжена, от т.нар. "Южна дъга" на общината, както и в град Казанлък. От селата на север от града, се пазарува вот за ГЕРБ в село Шейново.

От своя страна ГЕРБ в община Първомай съобщава за жалба до председателя на РИК-Пловдив във връзка с манипулации от страна на БСП.

Става дума за залепяне на номера на БСП - 18, върху номера на ГЕРБ - 12, на плакати с водача на листата на ГЕРБ и СДС Мария Габриел и други кандидати.

Освен това е сигнализирано в РИК и за това, че председателят на БСП в Първомай извършва неправомерно купуване на гласове като посещава събрания на граждански организации и предлага пликове с пари до 300 лева.