Фирми, които не са вършили качествено работата си по концесиите в София, печелят нови поръчки, обявени от Столичната община. Сред тях е и фирмата, която ремонтира некачествено Цариградско шосе през миналото лято.

Това съобщиха представители на Дискусионния клуб за социална местна политика, обединяващ членове и симпатизанти на БСП,

Според секретаря на клуба Борис Цветков, някои действия на кмета на София Бойко Борисов, негови съветници и служители от администрацията могат да бъдат тълкувани, като упражняване на натиск върху концесионери, транспортни превозвачи и други частни фирми.

Не е необходимо да се взривява офисът на концесионера, достатъчно е периодично да обявяваш че ще прекратиш съответната концесия и да не го правиш, смята Борис Цветков.

По думите му, същото се постига като периодично, ту „отдаваш", ту спираш отдаването на общинските линии на частни превозвачи в това число с предварително обречени конкурси.

„Най-добре се държат в подчинение фирмите интересуващи се от сметоизвозването и депонирането, като проточваш процеса във времето и не посочваш конкретни варианти така, че всички, в това число и балиращите фирми да те ухажват." - коментира секретарят на клуба.

Той призова рекетираните фирми да сезират съответните правораздавателни органи, ако искат „да престанат да бъдат доени от управата на града".