За 29-те години, в които ДПС съществува, партията се превърна в политически проводник на интересите на задкулисието, което бе създадено с програмата на БКП/БСП. Това заяви пред БНР бившият заместник-председател на ДПС Осман Октай по повод 29-та годишнина от основаването на ДПС, която е утре - 4 януари 2019 година.

"Най-важното, което може да се каже за ролята на ДПС през тези 29 години, е, че е подвластна на програмата на задкулисието, което си постави за цел БКП/БСП да не носи никаква отговорност за извършените престъпления както при смяната на имената, така и през 100-годишното си съществуване на политическата сцена", отсече Октай и добави, че ДПС през годините се е превърнала в крилото на "комунистическата партия" сред мюсюлманското население в България.

По думите на Октай движението се е превърнало в политически проводник на интересите на задкулисието и, "за съжаление, след идването на Симеон и НДСВ в България след 2001 година и с участието на ДПС до ден днешен България се превърна в държава на задкулисието".

Доган зове за програмен парламентарен кабинет

Доган зове за програмен парламентарен кабинет

Днес обществото и държавата нямат нужда от предсрочни парламентарни избори

Октай тълкува посланието на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган, в което Доган призова за програмно правителство в страната. По думите на Октай това би означавало "всички заедно да управляваме държавата и никой да не търси отговорност".

С посланието си за съвместно програмно управление, Доган зачерква изцяло политическия плурализъм, категоричен бе още той.

"Вижте днешното управление - дори се възприема за нормално коалиционни партньори да имат стратегически различия по различни както външнополитически, така и вътрешнополитически и икономически теми. Това е в основата на разграждането на партийността и различията между партиите. И Доган най-нахално казва - дайте всички заедно да управляваме страната за екстремно бързо развитие и излизане от ситуацията. Ами те самите я вкараха държавата за тези 29 години, обслужвайки задкулисието", натърти още бившият зам.-председател на ДПС.

Симеонов анализира Доган: Дръндарска кокошка просо сънува

Симеонов анализира Доган: Дръндарска кокошка просо сънува

Държавата си има кабинет, няма нужда от фантастични хипотези

Октай тълкува и че Ахмед Доган никога не е напускал родната политическа сцена - оттеглянето му в сараите и назначаването на Местан и впоследствие Карадайъ било опит партията да бъде направена по-приемлива в едно коалиционно управление.

"Нямаше как да стане целувката на Орлов мост между Доган и Сергей Станишев, но беше възможно да стане между Местан и Станишев. Това е пародията на политическата ни система в България и неслучайно толкова ниско ниво имат политическите партии и формации, защото са разобличени, че обслужва това задкулисие", каза още Октай.

Той прогнозира, че през месец май 2019 година в страната ще се проведат предсрочни парламентарни избори.

"Виждайки симптомите на умора и негативи, които носи ГЕРБ от това коалиционно управление, по всяка вероятност ще доведе до ситуация самият Бойко Борисов, за да не загуби всякакви позиции за в бъдеще и да не изчезне като политическа формация на прехода, да отиде на предсрочни избори и тогава да влязат в парламента три политически формации. Аз съм убеден, че след тези избори ще има управление между БСП и ДПС за пореден път, с минимум 130 мандата - нещо, което ще взриви обществото", тълкува Октай.

Карадайъ: Държавата ни има нужда от лидери като Ахмед Доган

Карадайъ: Държавата ни има нужда от лидери като Ахмед Доган

Лидерът призова системните партии да си свършат работата