Един вътрешнопартиен конфликт търси да се оправдае с геополитика, с конфликт между две държави - Турция и Русия и това е много опасно за България. Това коментира пред Нова ТВ Николай Младенов, координатор на ООН за Близкия изток и бивш външен министър в първия кабинет на Бойко Борисов.

България е суверенна държава, изтъкна той и критикува коментарите на чужди дипломати за вътрешните ни проблеми.

Турция е съюзник на България, подчерта Младенов и обясни, че Русия също е наш икономически партньор. Интересите на страната ни изисквали добри отношения, както с партньорите ни в Европейския съюз и НАТО, така и с Русия.

Опасно е, по думите му, да се пакетира вътрешнопартиен конфликт с трети държави. Според Николай Младенов позицията на кабинета в този конфликт е правилна. Той е категоричен, че реализацията на важните за страната ни проекти не може да минава през една или друга партия.

По думите на Николай Младенов, анализът на Ахмед Доган бил повърхностен. Самият той е на мнение, че ЕС не е отслабен и общността ще се справи с кризата с бежанците. Европа е достатъчно силна да се справи с проблемите, убеден е Николай Младенов.