Опозицията в БСП е събрала близо 70 подписа за свикване на извънреден пленум на партията. Подписите са напълно достатъчни, за да се свика заседание на Националния съвет на левицата.

Опозиционерите искат ръководството да определи датата на заседанието. Настояването е пленумът да се събере в най-кратки срокове. Поводът - боричканията между варненския председател на левите Борислав Гуцанов и ръководството на червената партия.

Вътрешната опозиция в БСП се преброява на извънреден пленум?

Вътрешната опозиция в БСП се преброява на извънреден пленум?

Темата ще е проблемът с реденето на варненската листа, макар и решенията да не могат да се обжалват

Още преди месеци Корнелия Нинова и ръководството сне доверието си от Гуцанов. По тази причина не се съгласиха и той да е водач на листата на БСП в морската столица. Вместо него водач ще е Анелия Клисарова, бивш министър на образованието в кабинета "Орешарски". Тя е и кандидатът за кмет на червените във Варна.

Спорове имаше, защото варненски социалисти искаха партията да подкрепи Костадин Костадинов за кандидат-кмет. Ръководството отсече, че приоритетите му се разминават с идеите на столетницата.

На предишния пленум прехвърчаха искри между Гуцанов и заместник-председателя на БСП Кирил Добрев. Добрев нарече Гуцанов "тумор в БСП".

Раздор в БСП, Гуцанов обжалва решението на пленума за Клисарова
Обновена

Раздор в БСП, Гуцанов обжалва решението на пленума за Клисарова

Варненските социалисти нямало да бламират Анелия Клисарова