Основен приоритет е осигуряването на безопасността на полетите, за да могат пилотите спокойно да изпълняват задачите си. През борсата ще извършим доставката на смазочни материали, ще ускорим максимално провеждането на обществени поръчки за всички резервни части, необходими за поддръжка на изтребителите.

Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов на брифинг пред журналисти днес, след срещата си с командването и инженерно-техническия състав на авиобаза "Граф Игнатиево".

Това съобщиха от пресцентъра на министерството. 

Силният вятър - причина за падането на вертолета "Пантер"

Силният вятър - причина за падането на вертолета "Пантер"

Посмъртно е повишен в чин майор загиналият кап. Георги Анастасов

По време на срещата министърът се запозна със състоянието на авиационната техника и бяха обсъдени конкретни мерки за осигуряване на безопасност на полетите.

Министър Каракачанов подчерта, че проблемът с недостатъчния нальот ще бъде решен само като се осигурят повече изправни самолети във въздуха, което ще даде възможност младите пилоти да летят повече. В отговор на журналистически въпрос за заплатите на военнослужещите министър Каракачанов заяви, че Министерството на отбраната е направило разчети за бюджета за 2018 година за 300 млн. лв., и в тях са включени и увеличението на заплатите на военнослужещите.

"Това не е въпрос само на мотивация, това е въпрос на отношение, защото трудът, който полагат и рисковете, които поемат хората с пагони трябва да бъдат достойно оценени от обществото", посочи още Каракачанов.