Смут в Реформаторския блок настана след вчерашното интервю на Даниел Вълчев пред БНТ.

Когато ДСБ иска оставки, това се чува много добре в тази държава, чува се включително и на улицата, коментира днес в кулоарите на Народното събрание лидерът на тъмно сините Радан Кънев.

Какво сме коментирали на заседание на председателския съвет на блока - не аз съм човекът, който изнася такава информация, подчерта той.
По думите на Кънев Даниел Вълчев леко злоупотребил с присъствието си на заседанието, на което присъствал, без да е председател на партия.

Не искам да влизам в лош тон, посочи Радан Кънев.
Ако ние искаме оставки, щеше да се чуе, а какво сме обсъждали на затворено заседание, е съвсем друг въпрос, каза той.

Военният министър спокоен, не се чувства застрашен от отстраняване

Военният министър спокоен, не се чувства застрашен от отстраняване

Николай Ненчев получавал подкрепа от парламентарната група

Припомняме, Даниел Вълчев, който е представител на Движение България на гражданите (част от коалицията Реформаторски блок) съобщи в свое интервю, че на заседание на съвета на коалицията представители на ДСБ са искали да бъде снето политическото доверие от министъра на образованието Тодор Танев. Мотив са искането били уволнения на техни членове. Вчера Радан Кънев бе категоричен, че оставки на министри може да иска само премиерът.

Кънев все пак призна, че имало кадри на ДСБ, които са уволнявани от образователния министър, но това не било повод за политическо решение за оставка на Танев. Трябвало да се направи оценка от блока дали министър Танев да остане начело на МОН.

Не всяка оценка означава оставка, успокоява Кунева

Не всяка оценка означава оставка, успокоява Кунева

ДБГ не е взимало решение за оставката на Тодор Танев

За оставки на министри е станало въпрос. До решение не се е стигнало, както стана ясно от думите на Кънев. Премиерът не давал знак за смени на министри.

Самият Кънев разговарял в събота с Бойко Борисов, който му казал, че РБ трябва да оценят работата на министрите си.

„Моето мнение за мястото на Христо Иванов в кабинета не зависи от мнението на премиера. Той е единственият гарант на съдебната реформа и ако той не е част от кабинета съдебна реформа няма да има”, защити той министърът на правосъдието, чиято оставка поискаха вчера от АБВ. Позицията ми към реформата и към Христо Иванов е ясна и непоколебима, категоричен бе Радан Кънев.

News.bg научи, че са обсъждани оставките на министрите Тодор Танев, Николай Ненчев и Христо Иванов.

От партията на Кунева обявиха, че коментар по темата ще направят следобед.