От БЗНС обвиняват главния прокурор Сотир Цацаров, че: "спазарява спокойното си бъдеще, като обслужва политическия комфорт на Румен Радев. Главният прокурор използва българската прокуратура за сплашване и репресии срещу политическите противници на Русия и Румен Радев".
Това се казва в позиция на БЗНС и на главния редактор на вестник "Земеделско знаме", изпратена до медиите.

Припомняме, политическият лидер на БЗНС е бившият военен министър Николай Ненчев, който в момента е обвиняем по делото на поддръжка на руските МиГ-ове. След последното заседание по делото Ненчев бе извикан на разпит по друго разследване. Той беше оправдан по обвинението за поръчката за военните униформи. 

От вестник "Земеделско знаме" (издание на БЗНС - б.р.) припомнят, че първи са поискали оставката на главния прокурор.

Техният мейл до медиите е: "по повод новите преследвания на членове на Съюза сме длъжни да уведомим демократичната общественост и всички заинтересувани институции за опитите да бъдем сплашени от Главния прокурор".

БЗНС: Посещението на Радев прави България уязвима от руска намеса

БЗНС: Посещението на Радев прави България уязвима от руска намеса

Визитата "ще окуражи руския президент в опасната му политика на разделяне"...

Преди месеци са разпитани от ДАНС председателят на БЗНС Николай Ненчев и главният редактор Цветанка Андреева. Преди седмица Ненчев е извикан отново в прокуратурата. Днес в прокуратурата е била и политическият секретар и главен редактор Цветанка Андреева. Повод за срещата в държавното обвинение са медийните изяви на Ненчев, пишат от политическата формация.

Президентът свидетелства по делото Ненчев на 4 юли

Президентът свидетелства по делото Ненчев на 4 юли

Делото срещу бившия военен министър Николай Ненчев е за ремонта на МиГ-овете

"Търсят ни отговорност за политическите тези и анализи, които предоставяме пред обществото. Знаем, че на Румен Радев и Сотир Цацаров нашите позиции няма как да се харесат. Обвиняваме и двамата в задкулисно и нечисто партньорство, което не просто атакува нашите права, но и засяга цялото общество и руши държавността", се казва в съобщението.

ВКС оправда Николай Ненчев и Венислав Цанов за униформите

ВКС оправда Николай Ненчев и Венислав Цанов за униформите

Ненчев и Цанов били невинни за престъпленията по служба по ЗОП

В него се отправя упрек, че президентът, който е бивш командващ ВВС, заяви че военната ни авиация е приземена (поради изтичащ ресурс на изтребителите, необходимост от ремонт и удължаване на ресурса на другите самолети - б.р.), бил казал неверни твърдения. С тях била застрашена националната сигурност и отбранителните способности на държавата.

Разследването срещу Ненчев и Андреева било заради публичните им твърдения за броя на излитанията на нашите ВВС срещу руската авиация, която застраши българския национален суверенитет.

Николай Ненчев на разпит по още едно обвинение

Николай Ненчев на разпит по още едно обвинение

За броя на излитанията ни срещу руската стратегическа авиация и изразходваното гориво

"Недопустимо е да бъдем преследвани за убежденията и позициите си, дори не от руския, а от българския Главен прокурор.
Заявяваме, че не изпитваме страх
, и ще продължим да се държим като граждани на страна член на ЕС и НАТО, и ще продължим да се борим с мафията, окупирала държавните институции", се казва в официалната позиция от БЗНС.