С изслушване на вещи лица продължава дело срещу бившия министър на отбраната Николай Ненчев. Той е обвиняем за неизпълнение на служебните си задължения - не е осигурил авиационната безопасност и летателната годност на самолети от изтребителната авиация на ВВС.

Ненчев се оплака от непрекъснати проверки

Ненчев се оплака от непрекъснати проверки

Защитата се надява делото да приключи до края на годината

В началото на днешното съдебно заседание бяха представени две икономически и една техническа експертиза, като последната е строго секретна.

По време на съдебното заседание обвинението поиска изслушването на всички вещи лица да се отложи за следващо съдебно заседание, поради допуснати съществени нарушения по съдебно-икономическата експертиза. Според прокуратурата нарушенията биха довели до не разкриване на обективната, точна и цялостна истина по делото.

Ненчев чете два дни редактираното обвинение за МиГ-овете

Ненчев чете два дни редактираното обвинение за МиГ-овете

И военният министър в оставка вижда политическа репресия в действията на прокуратурата

Прокурорите не бяха доволни и от получените отговори от страна на Министерство на отбраната, които били неточни, неясни и непълни, на което се противопостави категорично защитата на Ненчев, в лицето на адвокат Менко Менков. Според защитата няма допуснати съществени нарушения в съдебно-икономическата експертиза. Отговорено е конкретно, точно и ясно на всички въпроси на Министерство на отбраната, а отлагането на делото, каквото поискаха прокурорите, би довело до затруднение съдебното следствие.

Припомняме, процесът срещу Николай Ненчев тръгна в края на месец февруари 2017 г.

Според обвинението в нарушение Николай Ненчев не е утвърдил проект за инвестиционен разход за ремонта на изтребителите и доставката на резервни части, като по този начин не е осигурил авиационната безопасност и летателната годност на самолетите за изтребителната авиация на ВВС. По делото срещу Николай Ненчев вече бяха разпитани настоящият държавен глава Румен Радев. Като свидетел се яви и президентът на България (2012-2017) Росен Плевнелиев.

Радев направил "на пух и прах" обвинението, радва се адвокатът на Ненчев

Радев направил "на пух и прах" обвинението, радва се адвокатът на Ненчев

Той изцяло подкрепи тезата, че съм невинен, коментира самият обвинен

В крайна сметка съдът прие само първата съдебно-икономическа експертиза.