Военният министър в оставка Николай Ненчев отново е в следствието. "Разбрах, че има леки промени в обвинението", заяви той на влизане в сградата, където се явява по казуса с МиГ-овете.

До месец прокуратурата дава Ненчев на съд

До месец прокуратурата дава Ненчев на съд

Николай Ненчев не е осигурил авиационната безопасност на ВВС, застрашил армията

Министърът на отбраната в оставка дойде в сградата на столичното следствие, за да се запознае с материалите и да види какви точно са тези промени.

Николай Ненчев се сдоби с второ обвинение

Николай Ненчев се сдоби с второ обвинение

Военният министър в оставка Ненчев и Цанов били нанесли щети за над 250 хил. лева

Ненчев заяви, че не очаква нищо особено. "Спокоен съм, с вяра в доброто в началото на годината, с вяра в правосъдието и вяра във всички тези прокурори, които са честни и почтени хора и се трудят неуморно", коментира още Ненчев.

Той им пожела да изпълняват по-малко заповеди, които противоречат на правото и на техния морал. Ненчев подчерта, че многократно е коментирал обвинението и посочи, че по-добре медиите да не го чакат, тъй като ще отнеме вероятно доста време да се запознае с материалите. Той предположи, че това е причината да бъде призован и утре, тъй като днес времето няма да им стигне, за да прочетат всички материали.

Запитан какви са основанията за декларацията на БЗНС срещу главния прокурор Сотир Цацаров и за това да го обвиняват в репресия, Ненчев отвърна, че това е политическа декларация. Такава била волята на колегите му.

Обвиниха Ненчев и за униформите в армията
Обновена

Обвиниха Ненчев и за униформите в армията

Това е второ обвинение за военния министър в оставка

"Аз също съзирам политическа репресия в цялата тази работа, защото не намирам нищо основателно", посочи той.

Ние сме в предизборна кампания и струва ми се, че това не е случайно, коментира още военният министър в оставка като припомни и факта, че преди дни бившият енергиен министър и кандидат на РБ за президент на вота през 2016 година Трайчо Трайков се сдоби с обвинение.

Прокуратурата уточнява: не за договора с Полша, а за скрити договори с Русия е обвинен Ненчев

Прокуратурата уточнява: не за договора с Полша, а за скрити договори с Русия е обвинен Ненчев

Скрил договори за €3,7 млн. с РСК-МиГ

Ненчев изтъкна още, че искал да види ефективност. Любопитно му било какво се случва с КТБ и с АЕЦ "Белене". Това са близо 8-9 млрд., а няма никакво решение по тези казуси, възмути се военният министър в оставка.

Той допълни, че е обезпокоен за това и че задавал тези въпроси в качеството си на политик.