От ДБ внесоха законопроект промени в Закона за хазарта, съобщиха от партията.

От Демократична България настояват финансовото министерство и Народното събрание да започнат да изпълняват задълженията си по Закона за хазарта за превеждане на субсидия за Национален фонд Култура в размер на 10% от събраните държавни такси от хазарта.

От Демократична България искат забрана за рекламиране на хазартни игри, ограничаване на разпространението на "игрите на късмета". Такива да могат да се организират само в определени за тази цел помещения. Предложенията им са насочени към недвусмисленото приравняване на различните видове хазарт с рекламата на тютюневи изделия и спиртни напитки.

Демократите искат да се изгони хазарта от хранителните магазини и търговските вериги. Целта е да няма улеснен достъп от беззащитни обществени групи. Те отчитат и нуждата от превенция на всички рискови групи като подрастващи и пенсионери.

Валери Симеонов: В хазарта правото е узурпирано

Валери Симеонов: В хазарта правото е узурпирано

Няма пропуск в закона за хазарта според лидера на НФСБ

Демократите определят последните редакции на закона като потенциален риск за безконтролно одържавяване и монополизиране на отделни сектори от икономиката.

"Одържавяването не е панацея и няма да реши нито един от проблемите в сферата на хазарта, защото, нито ще защити гражданите от порочните хазартни практики, толерирани от депутатите и допускани от Държавната комисия по хазарт, нито ще създаде адекватна възможност на бизнеса да работи в сферата при определени допустими граници", пишат от ДБ.

Лотарийните билетчета за унищожаване до края на 2020 г.
Обновена

Лотарийните билетчета за унищожаване до края на 2020 г.

Спечелилите да си търсят парите от хазартните босове

От Демократична България търсят отчетност на парите, които държавната комисия по хазарт и министерство на младежта и спорта разпределят за превенция с хазартните зависимости и прозрачно управление на публичните средства. Настояват да се въведе пропорционалност на вноските за социално отговорно поведение на организаторите на хазартни игри, която да е в процентно съотношение с печалбата от тяхната дейност, а вноските да са насочени към борба и превенция на зависимостите.