КПКОНПИ трябва да бъде закрита. Това пишат в позицията си от "Демократична България", публикувана на сайта на партията.

По думите им последните решения на антикорупционната комисия по казуса с "апартаментите на властта" са разкрили несъстоятелността на органа.

От "Демократична България" са категорични, че за пореден път са станали ясни системните проблеми при създаването и функционирането на комисията. Към тях те посочват липса на независимост от управляващото мнозинство, прилагане на повърхностни, селективни и формални проверки за конфликт на интереси, липса на адекватен стандарт за оценка на имуществото на проверяваните лица, както и показни публични акции срещу неудобни за политическото статукво лица.

Антикорупцията не откри злоупотреби при апартаментите на властта

Антикорупцията не откри злоупотреби при апартаментите на властта

Проверките са прекратени

Според тях комисията се използва преди всичко за даване на индулгенции на управляващите и техните приятели от олигархията и осъществяване на административна репресия спрямо опозиционни политици и представители на бизнеса.

Наличието на правомощия да използва специални разузнавателни средства без адекватен парламентарен и съдебен контрол, превръща комисията в удобен инструмент за защита на "своите" и преследване на "опозиционерите", пишат още "Демократична България".

Цацаров: Проверките на апартаментите продължават

Цацаров: Проверките на апартаментите продължават

Становището на КПКОНПИ нямало да им повлияе

По думите им се е превърнало в практика Комисията да не се съобразява с решенията на съдилищата и с европейските правни норми.

Те подчертават, че за периода на своето съществуване от началото на 2018 г. до сега, комисията е потвърдила със своите, че е поръчков орган.

Припомняме, че Антикорупционната комисия излезе със заключенията си от проверките на апартаментите на властта, като при нито една от сделките не бяха открити нарушения.

АКФ: Антикорупцията не коментира произхода на парите за апартаментите на властта

АКФ: Антикорупцията не коментира произхода на парите за апартаментите на властта

Цветан Цветанов е разследван само като депутат, но не и като ръководител