Становището на антикорупционната комисия нямало да повлияе на проверката на прокуратурата за апартаментите. Това стана ясно от коментара на главния прокурор Сотир Цацаров в кулоарите на парламента.

Прокуратурата нямала право да се произнася за конфликт на интереси. А за сигнала за Лозан Панов, обвинител номер едно посочи, че Инспекторатът на ВСС може да разглежда негов евентуален конфликт на интереси.

Всяко твърдение, че останалите преписките били приключени, а пък за Панов били пратени на Инспектората, е пълна спекула, каза Цацаров. Той смята, че и инспекторатът ще се произнесе, че Панов не е в конфликт на интереси.

Производствата по конфликт на интереси нямат нищо общо с проверките на прокуратурата, посочи още той. Това, което ще обуслови резултата от проверките на прокуратурата за апартаментната афера са данъчните ревизии на НАП.

Когато НАП приключи ревизиите и ги върне в прокуратурата, ще стане ясно има, или няма престъпления, и на първо място данъчни, отсече Сотир Цацаров.

Антикорупцията не откри злоупотреби при апартаментите на властта

Антикорупцията не откри злоупотреби при апартаментите на властта

Проверките са прекратени

Припомняме, преди два дни стана ясно, че КПКОНПИ не е открила злоупотреби при апартаментите на властта.

"Апартаментгейт" струва оставките на:

- Цветан Цветанов от парламента;

- Цецка Цачева като правосъден министър;

- зам.-министър Ваня Колева;

- зам.-министър Красимир Първанов;

- Делян Добрев като народен представител;

- зам. областния управител на София Томи Николов;

- оставка подаде и зам.-министър Александър Манолев

- земеделският министър Румен Порожанов също хвърли оставка. Преди това той поиска оставката и на зам.-изпълнителния директор на Държавен фонд "Земеделие" Иванка Багдатова-Мизова, тъй като телефонът й бил обявен в сайт за резервации на къща за гости в село Юндола.

Впоследствие в скандала с евтините апартаменти бяха замесени и други - председателят на антикорупционната комисия Пламен Георгев, който не декларирал тераса от 186 квадратни метра, част от апартамента му. Срещу него започна разследване от главния прокурор Сотир Цацаров, а БСП поискаха и неговото отстраняване от органа.

Вчера пък стана ясно, че според Строителния надзор терасата на шефа на КПКОНПИ е законна.

Лозан Панов очаква все пак и резултат от поредната му проверка

Лозан Панов очаква все пак и резултат от поредната му проверка

Името му било прикрепено изкуствено към скандала с апартаментите