Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество не е установила нарушения при проверките срещу Цветан Цветанов, министър Николина Ангелкова, бившия зам.-министър на младежта и спорта Ваня Колева, бившия зам.-министър на енергетиката Красимир Първанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и председателя на ВКС Лозан Панов.

Това става известно от решенията на комисията публикувани на сайта. 

Те бяха разследвани от комисията за имоти, купени на по-ниски цени от пазарните.

АКФ: Антикорупцията не коментира произхода на парите за апартаментите на властта

АКФ: Антикорупцията не коментира произхода на парите за апартаментите на властта

Цветан Цветанов е разследван само като депутат, но не и като ръководител

При Лозан Панов КПКОНПИ е приела, че сигналът срещу него в качеството му на председател на Върховния касационен съд и председател на Административен съд - София-град, в периода 2007-2012 г. ще бъде препратен към Инспектората на ВСС.

В сигнала се съдържат твърдения за облагодетелстване чрез служебно положение на Лозан Панов - председателя на ВКС, както и нарушаване на изискванията на Висшия съдебен съвет за висок морал на представителите на съдебните власти.

КПКОНПИ е прекратила още и проверките по сигналите срещу Валери Симеонов, Елена Йончева, Валери Жаблянов и Крум Зарков. Те са по различни казуси, този със Симеонов се отнася за сделка в периода, когато той е бил председател на общински съвет в Бургас.

Сигналът срещу Жаблянов е за грешна информация в подадена декларация във връзка с имот и средствата, свързани с него. При Крум Зарков сигналът е за имотни сделки.

Припомняме, че скандалът с апартаментите на властта струва оставките на:

- Цветан Цветанов от парламента;

- Цецка Цачева като правосъден министър;

- зам.-министър Ваня Колева;

- зам.-министър Красимир Първанов;

- Делян Добрев като народен представител;

- зам. областния управител на София Томи Николов;

- оставка подаде и зам.-министър Александър Манолев

- земеделският министър Румен Порожанов също хвърли оставка. Преди това той поиска оставката и на зам.-изпълнителния директор на Държавен фонд "Земеделие" Иванка Багдатова-Мизова, тъй като телефонът й бил обявен в сайт за резервации на къща за гости в село Юндола.

Впоследствие в скандала с евтините апартаменти бяха замесени и други - председателят на антикорупционната комисия Пламен Георгев, който не декларирал тераса от 186 квадратни метра, част от апартамента му. Срещу него започна разследване от главния прокурор Сотир Цацаров, а БСП поискаха и неговото отстраняване от органа.