Моля ви хора, спрете се за малко, всички ние възпитаваме деца!

С този призив професор Людмил Георгиевот ДПС се обърна към обществеността, за да спре атаката към партията, на която е член.

Децата питат кога ще ни убиват, защото учителките обясняват, че трябва сега да се връща за всичките години и векове", обясни Георгиев и отново призова всички клевети и говорения изобщо да престанат, тъй като ДПС не е демон или чудовище.

По думите му вместо да се занимаваме с доста по-важни неща, се занимаваме с охулване.
"А има толкова хубави неща- ето продължиха САПАРД, министър Джевдет Чакъров толкова добре се справя, програмата „Рибарство" ще тръгне - защо не се говорят хубавите неща?", попита Людмил Георгиев в студиото на БиТиВи.

Според анализа му Ахмед Емин се е самоубил и няма никакъв сценарии за това - някой да го е подтикнал или вербувал, както се появява в част от тезите.
„Това е самоубийство. Абсурд да убедиш някого да се самоубие", категорично отсече Людмил Георгиев.

Неговото тълкуване на последните събития, които разтресоха ДПС е, че самоубийството на шефа на политическия кабинет на лидера Ахмед Доган е „знак за общността и партията, че я грози опасност".

Людмил Георгиев определи версията - Емин да е трябвало да убие Ахмед Доган, като изключителни невероятна и „една такава стъпка би имала ужасяващи последствия за страната".

Георгиев отново припомни, че ДПС е било гарант за мира в страната в началото на 90-те години, когато преходът стартира в обективна етническа криза.
Ужасяващи ще бъдат последствията от едно отстраняване на Доган и то за цялата страна, въпреки че партията вече не е етническа, обясни професорът.

Той отрече някога да е имало бизнес център в ДПС или поне от 1997 година, когато е станал член, не знае за съществуването на такъв.

В същото студио обаче Кемал Еюп посочи, че бизнесцентърът се е помещавал на 6-тия етаж от централата на ДПС в София, но той е бил „закрит, тъй като не е свършил никаква работа."

В спор за разпределението на етажите от централата стана ясно, че професор Людмил Георгиев се е помещавал на въпросния 6-ти етаж с редакцията на вестника на партията, а Кемал Еюп посочи, че това може да са всички други етажи без 5-тия, където е кабинетът на лидера.

По-късно, пред БНР, за бизнесцентъра говори и бившият заместник-председател на ДПС Осман Октай.

По думите му е имало хора, които координират дейността на центъра, назначавани от Доган еднолично, без знанието на партийното ръководство.
Те разчитали, че това не е юридическо оформено като фирма и структура, а обикновена има хора, като чрез тях регистрират различни фирми.

Там беше навремето и Кирилка Ангелова, която по-късно с фирмата „Акома" излезе в докладите на комисията за контрол на източването на държавния резерв. По-късно излезе, че тази фирма е собственик на така наречените сараи, посочи ще Октай.

Според интерпретацията на Еюп атаките срещу ДПС в момента са „активно мероприятие на ченгетата" - „Вижте ги Коритаров и генерал Атанасов са всеки ден в „Глория палас", изтъкна професора.

По думите му атаката срещу ДПС в момента е начин за мобилизиране на обществото, „Когато няма сблъсък на идеи, когато партиите са изчерпани идейно, ДПС е удобна мишена."