Никой няма запазено в джипа на премиера Бойко Борисов, но може би през джипа решаваме проблемите на хората. Toва заяви зам.-регионалният министър Николай Нанков в сутрешния блок на БНТ.

По думите му там, където има проблеми и нужда от бързи, адекватни и навременни действия - и те се вземат. "През джипа се вижда светът по друг начин и не с онзи хейт и негативизъм, който се налага през последните месеци и години, тенденцията е наистина да става по-критикарска. Виждаме позитивните неща, не само негативните. През джипа една партия е винаги близко до хората и успяват да се вземат най-бързите и адекватни проблеми. Виждаме, че през джипа не се задават проблемите, а обратното - решават се проблемите", категоричен бе Нанков.

Борисов: Отпускаме десетки милиони за ремонти на свлачища

Борисов: Отпускаме десетки милиони за ремонти на свлачища

Премиерът инспектира срутището в Искърското дефиле

Той изтъкна, че хората в джипа не са онзи тип диванни или жълтопаветни политици, а са направили много и това било видно. През джипа ние достигнахме до максимален брой хора и това, което стана като ежедневни усилия в областта на строителството, но и във всички останали сфери решенията се предават и достигат до широк кръг от общественост, посочи Нанков.

Нанков отчете, че регистрираните активни свлачища в България са над 2 200, като 990 от тях са активни. За миналата година има около 40 стари свлачища, които са се активирали наново.

Борисов обикаля с джипа Велинградско, воюва с ДПС за избиратели

Борисов обикаля с джипа Велинградско, воюва с ДПС за избиратели

"Затова го правим, не да ни викнат "Браво", а да видят, че ги обичаме"

Само за януари 2021 г. има над 50 новообразувани и новорегистрирани свлачища в страната, но причините според Нанков за това са климатичните промени, свързани с високите температури, овлажняване на почвата и на скалните масиви.

Отделени са около 500 млн. лв. и се работи превантивно по почти 100 свлачища и срутища на територията на републиканските пътища. "Трайно и дългосрочно свлачищата не се укрепват декември, януари и февруари, а в летните и есенните месеци. Сега се извършват само палеативни аварийни мероприятия", обясни Нанков.

Пътят към Рилския манастир да е като картичка, без кусури, заръча Борисов

Пътят към Рилския манастир да е като картичка, без кусури, заръча Борисов

Парите са при вас, вършете работа

Той не е съгласен с твърденията, че всичко, което е направено, се е развалило и счупило. Нанков заяви, че в момента се ремонтират неща, направени от правителството на Сергей Станишев.

Във вторник започва ремонтът на нови 40 км на АМ "Тракия" около Стара Загора. Ремонтът на тунел "Витиня" на АМ "Хемус" пък ще приключи - очаква се осветлението от германски доставчик. "В България строим най-евтино в Европа. Средно у нас малко над 3 300 000 евро на километър. В съседна Румъния - малко над 6 млн., ако дам за пример една Словакия - 13 млн.", каза още зам.-министърът.

Борисов раздаде милиони за манастири и детски градини

Борисов раздаде милиони за манастири и детски градини

Рилския, Троянския, Бачковския, храма в Кръстова гора и Духовната академия