Петков и Василев омърсиха самото понятие съдебна реформа. Съдебната реформа е започнала много отдавна от ГЕРБ и тя никога не е спирала. Това заяви юристът от ГЕРБ Радомир Чолаков на пресконференция в централата на партията. Темата за съдебната реформа, по мнението му, се използвала от хора, които не я разбирали като визира ПП и ДБ. Тези партии не могат да направят съдебна реформа, не са били в нея и не я познават, смята Чолаков.

Според него смешно и жалко е съдебната им реформа да приключва с назначаването на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ.

Реалната картина за борбата с корупцията по високите етажи остава скрита, твърди Надежда Йорданова

Реалната картина за борбата с корупцията по високите етажи остава скрита, твърди Надежда Йорданова

По думите й съдебната ни система е неработеща

Росен Желязков поясни, че партията поставя акцент върху съдебната реформа в управленската си програма за цял мандат. Ние разбираме реформата като промяна за по-добро, а не за овладяване на съществуващото, изтъкна той.

ГЕРБ искат бърз и ефективен съдебен процес. Амбицията на партията е да се справи и с усещането за корупция. Затова и според Желязков е необходимо оптимизиране на нормативната уредба за борба с корупцията. ГЕРБ ще работят и за устойчивост и прозрачност на законодателния процес.

150 сигнала подадени към Европейската прокуратура

150 сигнала подадени към Европейската прокуратура

Крум Зарков: Няма да си внесем правосъдие от чужбина

Евродепутатът Емил Радев акцентира на безопасността по пътищата. Той предлага отнемане на МПС при причиняване на катастрофа след употребата на дрога или алкохол. Радомир Чолаков дори иска забраната на коли с десен волан. Иначе партията планира и промени в административното производство. Партията иска и нов Закон за движение по пътищата.

Емил Радев иска изменения в Конституцията, за да има ефективно разследване срещу главния прокурор. В сегашния си вид основният закон не го позволявал. ГЕРБ смятат да правят конституционна реформа с уважение към институциите и останалите партии и искат разделяне на ВСС на две.

Иван Гешев обясни що е то съдебна реформа днес

Иван Гешев обясни що е то съдебна реформа днес

Обвърза и с катастрофата, предизвикана Георги Семерджиев

Относно обвиненията на ПП за работата на КЗК Росен Желязков каза, че предишното мнозинство е можело да смени състава, но или не е искало, или не може, за да "имат дъвка".

Закон за диферсификацията - политическо предизвикателство

Закон за диферсификацията - политическо предизвикателство

Томислав Дончев: Европейските директиви отдавна формулират правила