"Струва ми се наистина, че ще бъде най-удачно утре колегите от БСП да направят декларация, с която да се извинят на всички журналисти, работещи в Народното събрание, а и на цялата общност".

Така народният представител от парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова коментира пред bTV декларацията на Валери Жаблянов от БСП, който се възмути от "електронния терор", който журналистите упражнявали върху депутатите чрез кадрите, на които се вижда как част от тях не носят маски, въпреки изричната заповед на здравния министър.

Жаблянов призова ръководството на парламента да вземе "всички мерки народните представители да бъдат предпазени от подобни посегателства".

Атанасова уточни, че не знае дали в случая се касае за позиция на цялата парламентарна група на БСП или само на Жаблянов, но уточни, че на нея това ѝ звучи "наистина чудовищно", още повече на фона на това, че страната ни се нарежда на 111-то място по свобода на словото.

Валери Жаблянов гневен на издевателството - медиите го искали с маска

Валери Жаблянов гневен на издевателството - медиите го искали с маска

Упражнявала се медийна вакханалия върху Народното събрание

Тя припомни още, че когато е било направено предложението парламентарните репортери да бъдат отделени в друга зала поради опасността от заразяване с COVID-19, от БСП са се противопоставили остро на идеята с мотива, че това ограничава работата на журналистите.

Атанасова коментира и последните скандали около разпространените чатове със съветника на президента Пламен Узунов и последвалите изявления на държавния глава.

"Не смятам, че президентът има проблеми единствено и само с ГЕРБ или правителството. Очевидно ролята на обединител на нацията не е изпълнена със съдържание в този му мандат", пдочерта Атанасова.

Според нея е пагубно, че президентската институция няма нормални разговори и тон с нито една от трите власти.