Има министър на финансите, има Министерски съвет, нека те да разполагат със средствата за АПИ и да разплащат там, където намерят за добре, за да се елиминират всички спекулации, че някои играе някакви корупционни схеми. Министерски съвет трябва да взима безпристрастно решения, да се разплаща и да носи отговорност. За това настоя депутатът от ИТН Станислав Балабанов пред журналисти.

ИТН ще настоява да има парламентарни комисии за всяко едно министерство. Щом ще има антикорупционни комисии за регионалното министерство, да има такива за Министерство на финансите, да има за министерството на Даниел Лорер и за всички министерства, които разполагат с държавни пари, настоя Балабанов.

Той се надява премиерът по най-бързия начин да спази обещанията си за контрол и прозрачност на средствата, защото ако на "Витиня" мостът се срути и падне, може да се погуби човешки животи, които ще тежат на съвестта на тези, които бламирали работата толкова дълго време.

34 млн. лв. не са разплатени за извършени дейности по лот 2 и 3 на АМ "Хемус"

34 млн. лв. не са разплатени за извършени дейности по лот 2 и 3 на АМ "Хемус"

Участъкът от п. в. "Боаза" до п. в. "Дерманци" може да бъде готов до грая на годината

Балабанов обясни, че казусът с АПИ се поставя като заложник с друга политическа интрига - изборът за гуверньор на БНБ. Може би от детинство и от спортна злоба се блокира цяло едно министерство (регионалното - б.р.), бламира се министър от управляващата коалиция и са заложени на практика човешки животи, изтъкна той.

"Чухме обвинение за корупционни практики, за връщане на модела на ГЕРБ, което е абсолютна лъжа. За това най-правилното е Министерски съвет да решава и да се разплаща, а не тези решения да минават през Народното събрание", настоя Балабанов.

Според него, ако трябва да се постави знак на улицата, НС трябва да се разпорежда, което ще утежни изключително много работата, ще забави и плащането на средствата.

Не извършват важни пътни ремонти, за да узаконят печалбите на строителните фирми, според ИПБ

Не извършват важни пътни ремонти, за да узаконят печалбите на строителните фирми, според ИПБ

Институтът за пътна безопасност настоява незабавно да се възложи ремонтът на "Витиня"