Пълен абсурд е Реформаторски блок да прави едно обединение, а Радан Кънев и неговата партия ДСБ - друго. Така не се прави в съвременната политика. От раздробяването на дясното през последните 27 години е печелела БСП.

Това коментира председателят на 36-ото Народно събрание и седесар Александър Йорданов пред БНР.

По думите му, комедията продължава, имайки предвид изказвания на десни лидери, че дясното пространство се обединява.

"Новите политици, които дойдоха след нас, като че ли нямат тази отговорност както към избирателите, така и към България като цяло, за да решат елементарните проблеми помежду си и наистина да постигнат единодействие и разбирателство, което да прерасне в политическо обединение", посочи той.

По думите на Йорданов, това не се получавало, защото са елементарни като политици.

"Практически обединението на дясното няма алтернатива и не защото аз го казвам, а защото фактите го доказват през годините. Докато съществуваше обединен СДС като една коалиция от 16, тогава, партии и движения, която покриваше почти целия електорален спектър на България, този Съюз на демократичните сили печелеше изборите. Всеки избирател виждаше в една от партиите своите предпочитания. В момента, когато това нещо беше смачкано и превърнато в "командирска партия", започнаха конфликтите и разцепленията", припомни бившият шеф на парламента.