От ВМРО ще запознаят европейските държави с тормоза над българи в РС. Македония. Повод за подготвяното писмо е конкретен случай - българинът Митко Георгиев е пребит от човек, близък до премиера Зоран Заев, твърдят воеводите в съобщение до медиите, публикувайки и решението на съда. Те обещават да дадат гласност и на другите подобни сигнали, които постъпват при тях не само на обществеността в България и държавите от ЕС, но и в РСМ.

"Съдът в Македония обслужва тези, които са на власт.". Това коментира българинът Митко Георгиев от Струмица, цитиран от ВМРО.

Петко Дойков: С.Македония да успокои тона, иначе ни очакват трудни преговори

Петко Дойков: С.Македония да успокои тона, иначе ни очакват трудни преговори

Има език на омразата от Скопие, не скрива зам. министърът

Македонският съд е глобил побойника със 150 евро единствено защото е имало видеозапис, на който ясно се е видяло нападението. Нападателят е близък на премиера на РС. Македония Зоран Заев и брат му.

Снимка 511112

Източник: ВМРО

Според съдебните документи боят е придружен с ругатни и закани:

"... бугарска, престани да ги нападаш Заеви, защото ще те утепаме, или се изсели от Македония" е казал Александър Барабановски. Потърпевшият е Митко Георгиев.

Побоят е станал на 21 октомври 2018 г. на улица пред хранителен магазин в Струмица. Александър Барабановски пресрещнал Георгиев и го ударил няколко пъти със звучните закани.

Снимка 511113

Източник: ВМРО

За 150 евро всеки може да пребие някого, пишат воеводите. Дори за по-дребни нарушения и хулигански прояви наказанието е по-голямо, твърди Георгиев.

Георгиев е известен с българските си чувства македонец, а също и с двете книги, които е издал в Македония, за българския характер на населението там. Кой е Барабановски - известен с близостта си до фамилията Заеви македонец. В присъдата ясно е записано, че той е работел като охрана на брата на Зоран Заев, уточняват от ВМРО.

Снимка 511114

Източник: ВМРО

Ръководената сега от въпросните Заеви Македония разказва за себе си като жертва на някакъв български тормоз. А тормозът е в съвсем друга посока. И е от десетилетия. Първо беше от чуждите колонизатори в пределите на географска Македония. После от комунистическите им и всякакви други помагачи. А накрая политическите наследниците на тези помагачи - властта в Скопие, твърдят от партията.

Според тях днешният скопски елит обича своите насилници. А Зоран Заев има исторически шанс да покаже, че това може да се промени.

За С. Македония не е ясно в какво е проблемът, София да си дообясняла позицията

За С. Македония не е ясно в какво е проблемът, София да си дообясняла позицията

За това настоя Зоран Заев