По неофициална информация на почетния председател на ДПС е отказана държавна охрана. Това научи News.bg от свои източници.

По-късно от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи съобщиха, че е направена проверка по сигнал, изпратен на 28 август 2024 г. от Държавна агенция "Национална сигурност". 

Сигналът е изпратен от Джевдет Чакъров и касае Ахмед Доган, като ведомството посочва, че на Доган незабавно му е осигурена охрана от НСО и МВР.

Предприети са всички необходими оперативни действия и мероприятия за изясняване на данните, посочени в сигнала. Проведен е разпит на лицето, възприело тези данни, съдържащи фиксиран период от време и място, посочено от подателя на сигнала, отбелязва силовото министерство.  

Но изнесените факти и обстоятелства в сигнала, не са потвърдени, понеже е установено, че Доган не е бил във фиксирания период от време на конкретното място.

Резултатите от проверката са изпратени на компетентната прокуратура.

Припомняме по-рано днес вътрешният министър Атанас Илков каза, че се събира комисията, която решава дали НСО да пази застрашени лица. Тя е в състав шефа на ДАНС, директора на НСО и главния секретар на МВР.

В службите е постъпил сигнал, че животът на Ахмед Доган е застрашен. Илков каза, че комисията ще обсъди ими ли реална опасност за живота на почетния председател и нужно ли е държавните градове да го пазят.

Освен това привърженици на почетния председател на ДПС пренощуваха пред резиденцията в столичния квартал "Бояна", където живее Доган през последните години. До тази ситуация се стигна, след като вчера бившият съдружник на Ахмед Доган - Данаил Папазов, поиска той да напусне имотите в "Бояна" и край Росенец.

Напрежението в столичния квартал "Бояна" ескалира, след като привърженици на Ахмед Доган опитаха да влязат в сараите на почетния председател на ДПС. Стигна се до сблъсъци с полицията. На място дойде и синът на Ахмед Доган - Демир Доган, който обаче също не беше допуснат в сградата. Междувременно председателят на ДПС Джевдет Чакъров показа пред медиите договор за наем от 2008 г. именно за имението в "Бояна". Активисти на ДПС изказаха притеснения за документацията и архива, които се пазят в къщата, която обитава Доган от години и посочиха изчезналите такива от централата на ДПС в София

Комисия решава дали НСО да пази Ахмед Доган
Обновена

Комисия решава дали НСО да пази Ахмед Доган

Атанас Илков търси слабости в МВР, защото обществото очаква то да работи