Председателят на Общинската избирателна комисия в Етрополе от квотата на ГЕРБ Ивелина Атанасова отряза "Атака" от участие в местните избори в града. Това пишат от ПП "Атака" на редакционната ни поща.

Административен лабиринт за малките местни коалиции за регистрация на изборите

Административен лабиринт за малките местни коалиции за регистрация на изборите

Поводът е решение на ЦИК за наименованията на партии и коалиции

Въпреки че документите на партията бяха подадени според изискванията на ЦИК и в срок, ОИК отказа да регистрира политическата формация, според писмото на партията - без реални аргументи и тенденциозно.

"Българските граждани са лишени от конституционните си права, защото няма да имат право на избор за предстоящите местни избори през октомври.", казват от "Атака".

Атакистите са подали жалба до ЦИК, в която настояват партията на Сидеров да бъде регистрирана за изборите за общински съветници.

ЦИК и СЕМ настояват за добър тон на изборите
Обновена

ЦИК и СЕМ настояват за добър тон на изборите

Настояват да се спазват журналистическите правила и норми

"Партия АТАКА е подала коректно попълнени документи и отказът на ОИК Етрополе, с председател Ивелина Атанасова, е в разрез с нормативните и законовите изисквания за местния вот. В българското законодателство не е записано, че ОИК може да определя срок за отстраняване на несъответствия в минути, а е записано, че това се случва не по-късно от крайния срок за регистрация, който беше в 17 часа на 16 септември. Дори в конкретния случай ОИК Етрополе трябва да започнат нова регистрация, щом измисленият им и невъзможен за спазване срок за отстраняване на предписания не е спазен.", казват от политическата партия.

АТАКА иска оставката на Ивелина Атанасова от ОИК Етрополе.