Отпускат 1,8 милиона лева за многопрофилната болница за активно лечение "Иван Скендеров" в Гоце Делчев.

Средствата са предназначени за купуването на нова медицинска апаратура за лечебното заведение, както и за ремонт на помещенията, в които оборудването ще бъде инсталирано.

При посещението си в града миналата седмица премиерът Бойко Борисов увери, че правителството ще осигури необходимото финансиране за важната апаратура и предложи на кмета на града Владимир Москов да проучи възможностите за разширяване на болницата и модернизирането й.

На днешното заседание на Министерския съвет премиерът обясни, че средствата са за купуването на графичен рентген, компютърен томограф, ехограф, цифров мамограф, както и за ремонт на помещенията, където те ще бъдат инсталирани.

Борисов показа отвореното Банско на здравния министър
Обновена

Борисов показа отвореното Банско на здравния министър

Премиерът е горд, че българските планински курорти са отворени

От своя страна кметът на града заяви, че по този начин се решава важен проблем за целия район, тъй като болницата обслужва 70 000 души. По негови думи техниката, с която лечебното заведение разполага в момента, е от над 40 години.

"Партньорството ни в действията е в името на хората. Най-близката болница, където има подобна апаратура, е над 100 км и то по планински път. Нека хората от Гоце Делчев и областта да са спокойни", изтъкна премиерът.

Управителят на болницата д-р Петър Филибев също изрази благодарност за бързата реакция на правителството за осигуряването на средствата за новата апаратура. Той посочи, че образната диагностика изцяло ще бъде подменена, с което ще се подобри качеството на предлаганата услуга.

На заседанието Борисов обяви и че се отпускат също 600 000 за ремонт на централната улица "Климент Охридски" в град Хаджидимово заради наводненията и валежите там.