Премиерът Бойко Борисов днес е в Банско, където показва на здравния министър Костадин Ангелов новите улици и шахти. Както и това, че курортният град е отворен през януари 2021 година, след като е бил затворен през март 2020 година.

Действайте, това го правим в ситуация на пандемия и това е защото много внимателно и правилно управляваме епидемията. Дори и в Банско не сме спрели, заяви Борисов, обръщайки се към кмета на курортният град, който преди това благодари за отпуснатите от МС средства за инфраструктурата на града.

Според коментара на Борисов парите за Банско са дошли благодарение и на успеха на приходните агенции. Благодарение и на техните усилия има пари за лекарства, включително и за коронавирус, каза той.

Още една глоба за кмета на Калофер, защото играл „мъжко“ хоро на Богоявление

Още една глоба за кмета на Калофер, защото играл „мъжко“ хоро на Богоявление

Кметът е подписал акта без възражение

Премиерът е горд, че българските планински курорти са отворени и хората могат да се лекуват там и да карат ски, да са на чист въздух.

Припомняме, преди ден кметът на Калофер Румен Стоянов получи още една глоба за това, че е позволил да се спази традицията с мъжкото хоро в река Тунджа.

Премиерът благодари на местните власти за усилия им, тъй като заради тях е възможно заповедта на здравния министър за ограниченията в епидемията да е толкова лека.

Да сте здрави, правете тестове, помагайте на бизнеса, пожела Борисов на раздяла.

След това от Министерския съвет изпратиха какво е казал премиерът в Банско - за развитието на областта в последните 2 години от различни програми са осигурени близо 20 милиона лева. "Хората в Банско го заслужават, направен е и площадът, улици и главни пътища", каза Борисов.

По време на посещението на премиера Борисов в Банско стана ясно, че днес в града пристигат 2000 антигенни теста, които ще са в помощ на бизнеса и на гостите на курорта. За цяла България са отпуснати 15 млн. лева за осигуряване на антигенни тестове за цялата държава. Освен тях са осигурени и 15 милиона лева за дезинфектанти, 30 милиона - за ремдесивир, с който медиците лекуват българските пациенти с COVID-19", акцентира министър-председателят Борисов.

По думите му 7 млн. лв. само за 2020 година са отпуснати за ремонти на уличната мрежа в Банско.

По-късно в болница "Иван Скендеров" в Гоце Делчев здравният министър Костадин Ангелов заяви, че очакват 4,5 млн. ваксини на Астра Зенека за 2,5 млн. граждани. Вече 11 200 са ваксинираните в България. 

Здравният министър категорично опроверга твърденията, че ваксините няма да стигнат. "Ваксинирате и се подготвяте, дойдат ли вече големите количества ваксини, да може масово да измунизираме - безплатно и по желание", заяви от своя страна премиерът Борисов. 

В Гоце Делчев премиерът Борисов заяви, че е осигурена животоспасяваща апаратура и има възможност от републиканския бюджет да бъдат отпуснати с 1,5 млн. лв. за болницата.

Изпълнихме обещаното, за да осигурим скъпоструваща апаратура, която спасява човешки животи, заяви министър-председателят Бойко Борисов в рамките на посещението му в МБАЛ "Иван Скендеров" в Гоце Делчев.

През 2020 година са преведени 600 000 лева за лечебното заведение за закупуването на ангиограф за отделението по "Кардиология".

Премиерът предложи на кмета на Гоце Делчев Владимир Москов да проучи възможностите за разширяване на болницата.