Всичко, което можеше да бъде извадено около мен, беше извадено, така че аз нямам нищо против - да ме следят, да ме подслушат.

Това каза в студиото на Би Ти Ви Румен Овчаров - бивш министър на икономиката и настоящ председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси, коментирайки скандала с подслушването на депутати.

Попитан как е разбрал, че е бил подслушван от ДАНС, Овчаров отговори: „Казаха ми, колеги."
На въпрос дали е научил от Татяна Дончева, той заяви: „Не мисля, че беше Татяна, но Татяна също подробно ме информира как е станал този факт."

Вече ми стана начин на живот. За мен в тази посока няма голяма драма в личен план, заяви още бившият министър на икономиката.
По-думите му „Драмата е в поредното доказателство, че нашите служби още не са излезли от онези уж позабравени вече най-лоши части от бившата Държавна сигурност".

"Стереотипите от миналото трябва да бъдат забравени и да не се прилагат към съвременните ни, европейски служби за сигурност", категоричен беше Овчаров.
Според него някои се опитват да инспирират определени процеси в социалистическата партия.

Румен Петков не е идеалният човек, но чак такава отговорност да му прехвърляме ми се струва прекалено, коментира той нападките на Татяна Дончева срещу бившия вътрешен министър.

"Не бива да се отнасяме лековато към този проблем. Службите симулират дейност и на практика не работят за това, за което трябва да работят", отбеляза Овчаров и допълни, че не очаквал нищо повече да се разкрие от ДАНС.

Основната цел за създаването на ДАНС беше именно да се скъса с тези стереотипи от миналото, категоричен беше той.
Има още какво да се желае от ДАНС. Очаквам повече. Не мисля, че партийните интереси са в основата на тези разпечатки, допълни обече Овчаров.