Парламентарната подкомисия за контрол върху Специалните разузнавателни средства ще се заеме със случая със записите на разговори между шефа на митниците Ваньо Танов, финансовия министър Симеон Дянков и неговия заместник Владислав Горанов. Това съобщи пред БНР депутатът от "Синята коалиция" Веселин Методиев.

Трябва да извършим контролна дейност върху всички тези конкретни случаи, да разберем законосъобразността, кой е подписвал, защо е подписвал, с какви мотиви е поискан, кои са хората, кръга от хората, които са попадали в тази система на подслушване, обясни Методиев.

По думите му членството ни в ЕС ще бъде поставено под съмнение, ако министър-председателят и правителството имат право да подслушват всеки човек в политиката.

Проблемът идва от това, че в продължение на много дълго време хора, които са публични личности, било то министри, народни представители, кметове, до такава степен дразнеха с високомерието си хората, че когато днес се чуват такива думи, една част от гражданите на България казват - прави са, когато ги подслушват, коментира Методиев.