Със срещи на експертните екипи за уточняване на спорните моменти по отделните секторни политики продължават от "Продължаваме промяната". Вчера такива разговори са проведени с БСП, днес ще са с "Демократична България", съобщи БНР.

Като част от процедурите за съставяне на правителство се говори и за председател на парламента. Целта е да има единодействие за петък, когато 47-то Народно събрание ще се събере за първи път.

ПП очаква да има правителство до Коледа

ПП очаква да има правителство до Коледа

Разговорът за министерски постове нямало да препъне преговорите

Очакванията са до откриване на 47-то Народно събрание в петък да е ясно коалиционното споразумение, а в началото на следващата седмица то да бъде подписано от лидерите на преговарящите политически формации "Продължаваме промяната", БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България".

БСП: Първо подпис, след това министрите

БСП: Първо подпис, след това министрите

Остават спорни въпроси, за които ще има и лидерска среща

Припомняме, че маратонът от срещи по сектори приключи през изминалата събота. Последната тема, по която евентуалните бъдещи коалиционни партньори се видяха бе "Международни отношения".

Междувременно държавният глава Румен Радев свика с указ новоизбраното Народно събрание за конституиране на 3 декември, петък. От тогава започват да текат и срокове за съставяне на правителство от 47-то Народно събрание, третото поред за тази година, което ще се опита да изпълни мандат за формиране на изпълнителна власт.

анкета

Ще има ли правителство след изборите?

Виж резултати

Да 63.4%

Не 25.6%

Може ли да се предвиди? 8.4%

Нямам мнение 2.5%