„Ред, законност и справедливост" внесе документите си за регистрация за евровота на 7 юни. В ЦИКЕП са внесени 55 000 подписа, като от партията очакват редовните подписи да са 42 000.

Стриктно сме спазили закона и сме номерирали само тези, които след внимателна проверка сме установили, че отговарят на изискванията на закона, заяви Емил Василев от правния отдел на РЗС.

В партийната централа има още около 10 000 подписа, които не са включени в документите за регистрация, тъй като са постъпили късно снощи или рано тази сутрин и от партията не са имали време да ги проверят.

Нашите очаквания за изборите са, че вероятно резултатът ще бъде по-добър от този, който предвиждат последните проучвания на Европейската комисия, а именно двама членове на ЕП от „Ред, законност и справедливост", посочи още Василев.

По думите му, партията отбелязва възходящ тренд. За това очакванията са за миниум трима евродепутати.
Припомняме, проучване на МБМД, огласено вчера, дава на партияна на Янев най-много един евродепутат.

Ние не се ръководим от чувството за отмъщение, ние се ръководим от интересите на българския народ, на българската държава и отстояваме нашите позиции,заяви от своя страна Атанас Железев по повод последните социологически проучвания, които показват преднина на РЗС пред синята коалиция.

Тази преднина, по думите му, не е своеобразното отмъщение на Яне Янев заради изключването му от СДС. Жал ми е за това, което става в дясното пространство, но ние нямаме вина за това, допълни още Железчев.

В момента се извършва едно ритуално самоубийство на старата десница, коментира Емил Василев. Що се отнася до господин Пламен Юруков искам да припомня, че лидерът на РЗС Яне Янев още преди една година поясни на всички каква ще бъде неговата роля върху българската десница и тогава много хора не ни повярваха, но РЗС винаги това, което казва, обикновено се случва и това, което обещаваме, изпълняваме, допълни Василев.

Нашата цел не е да подминем синята коалиция, което вече е факт, а да бъдем в тройката на най-добре представителите се партии на изборите за европейски парламент, категоричен е той.

Василев посочи, че за партията евроизборите са по-важни от националните. Основните опоненти са партиите от тройната коалиция. Ние ще водим една много тежка битка с тях, каза още той.

/script>