Президентът Георги Първановсе срещна днес с първия вицепремиер на Русия Дмитрий Медведев, който е и кандидат на партията "Единна Русия" за предстоящите президентски избори.

Георги Първанов благодари на госта си за личния му принос в подготовката за подписаните днес споразумения между България и Русия.

"Ние сме част от един голям успех в двустранните ни отношения, който ще определи бъдещето на отношенията ни за години напред. Сега ще трябва да мислим какво ще правим оттук нататък", каза българският президент Георги Първанов, цитиран от БНР.

Вицепремиерът Дмитрий Медведев посочи, че значението на безпрецедентното количество документи, подписани днес, не може изцяло да бъде оценено в момента, защото те задават темпа на нашето сътрудничество през следващото десетилетие. Според него ефектът от тях ще се наблюдава в България и в Русия, но и на територията на цяла Европа.

По време на съвместната пресконференция на Георги Първанов и Владимир Путин, българският президент обяви, че с вицепремиера Медведев ще обсъдят сътрудничеството между двете страни в сферата на информационните технологии.