"Никога атмосферата в политиката не е била толкова остра. Коефициента на полезно действие на парламента е твърде нисък. Може би като заместител на отсъствието на капацитет, се използва скандала", коментира пред Нова ТВ Георги Първанов, президент на България в периода 2002-20012 г.

Депутатите играят помежду си и "нищо друго не се случва", счита той. "В българската политика се наложи мнението, че колкото си по-гръмогласен, толкова по-добре ще те чуе електората. А всъщност хората искат да им се решават проблемите", каза президентът на България.

Онкоболните вярват до последен дъх, че има надежда

Онкоболните вярват до последен дъх, че има надежда

Пациенти срещу бюджета на НЗОК, който орязва парите за нови медикаменти

Първанов коментира и бюджета на НЗОК, според който пари за нови иновативни лекарства през следващата година няма да има. Според него президентът не бива да връща данъчни закони. "За първи път обаче се замислих дали не бих направил частично вето. Това е знакът на солидарност, в който българската държава дължи на хората", заяви той.

Президентът коментира и проектът за втора атомна централа. "Без тези реактори в "Козлодуй", които имат експлоатационен срок, без топлоцентралите, ние оставаме на тъмно. Ако приемем, че "таванът" за инвестиране е 10,5 милиарда, няма да се дават много пари допълнително", коментира Първанов и допълни, че ядрената енергетика си остава най-перспективната.

Европейската зелена партия видя заплаха в АЕЦ "Козлодуй"

Европейската зелена партия видя заплаха в АЕЦ "Козлодуй"

Обясняват ни от Карлщад, че АЕЦ работи незаконно, без да са изпълнени задълженията на България по действащи европейски конвенции

"Неслучайно по света се строи и то с активно държавно участие. Това означава евтина и гарантирана енергия. Тези, които са против, какво предлагат насреща. С какво ще запълним дупката, която се отваря.", пита той.

БАН дава вариант за реализация на АЕЦ „Белене“

БАН дава вариант за реализация на АЕЦ „Белене“

Но ако бъдат постигнати параметрите и от финансовите анализи

Първанов даде мнението си и за инцидента, който се случи с правителствения самолет над Иран.

Според него отклоняването на правителствения полет е станало по технически причини.

Захариева предполага, че техническа неизправност е затворила иранското небе

Захариева предполага, че техническа неизправност е затворила иранското небе

Танцът със саби е голяма чест