Обединени патриоти нямат достатъчни кадри в главните енергийни структури в държавата, недоволства вицепремиерът Валери Симеонов. Пред БНТ Симеонов посочи, че това противоречи на коалиционното споразумение между ГЕРБ и ОП.

Съгласно политическото споразумение от началото на кабинета "Борисов 3" ОП и ГЕРБ трябвало да имат пропорционално участие на кадри в енергийните структури на страната, защото отговорността била обща. С три много малко изключения патриотите нямали участие в енергетиката.

Няма мафия в енергетиката, отсече Теменужка Петкова

Няма мафия в енергетиката, отсече Теменужка Петкова

Бизнесът отказал среща на Петкова за цената на тока

Вицепремиерът заяви, че коментарът му идвал заради "скандално назначение в Енергийния системен оператор". По думите му е променен целият управителен съвет на ЕСО, който следва да усвои около 500 млн. лв. за разширяване на мрежата, за студения резерв на ТЕЦ-овете и за далекопровода България - Гърция.

"Изведнъж се сменя целият борд на директорите. Да, изтекъл му е мандата, но без всякакво съгласуване с коалиционните партньори и това предизвика реакцията. Там се поставят лица, които меко казано са компрометирани", разкри вицепремиерът.

Стана ясно и че той е подал сигнал в прокуратурата. Сигналът бил за една "изключително криминална сделка" за купуването на 2 млн. и 400 хиляди тона варовик за нуждите на ТЕЦ Марица Изток 2.

По едно бурканче с чист въздух от Пирин подариха на министрите и премиера

По едно бурканче с чист въздух от Пирин подариха на министрите и премиера

Да им остане за спомен и да разказват на следващите поколения за горите на Пирин

Вицепремиерът отново повтори, че на Пирин няма да има застрояване с хотели и заведения. Концесионната зона от 2% на Пирин ще се използва само за построяването на един лифт.

"Нищо друго. Така че нямаме никакво основания за притеснения. Продължават да се разпространяват лъжи, че ще се строяло върху 46% от територията. Пълни глупости. това е забранено, както от Закона за защитените зони, така и от Плана за управление и от този, който променихме също е забранено. Всякакво строителство, освен за водохващане на тази територия."

Припомняме, по време на изслушване в комисията по околна среда в ЕП министърът на околната среда и водите Нено Димов стана обект на остра критика от страна на евродепутати. Освен критиката за това, че Димов смята глобалното затопляне за мит, министърът ни беше запитан и за Пирин. Според евродепутата от Австрия Карин Каденбах предвидените в закона промени, които дават възможност за изграждането на водохващания в 42% от парка, могат да се използват за изграждането на съоръжения за изкуствен сняг и други. На тези и други критики за Пирин Димов не отговори, той заяви, че въпросът няма общо с председателството на ЕС, а с национална политика.

Атакуваха Нено Димов в ЕП заради Пирин и мнението му, че глобалното затопляне е мит

Атакуваха Нено Димов в ЕП заради Пирин и мнението му, че глобалното затопляне е мит

Националната политика за Пирин нямала общо с председателството