Природозащитничка от "За да остане природа в България" подари на всички министри от кабинета "Борисов 3" по едно бурканче с чист въздух от Пирин. Бурканче с въздух беше предвидено и за премиера Бойко Борисов.

Екоорганизации получават от МС проекторешение за Пирин по имейл

Екоорганизации получават от МС проекторешение за Пирин по имейл

Внасят отново символично исканията си за Пирин в сряда от 9 часа пред МС и готвят нови протести в четвъртък

Защитничката на Пирин Мартина заяви, че всяко едно бурканче има въздух от планината, който е събран тази сутрин специално за министрите и министър-председателя. Мартина прави този жест с посланието, че ако те наистина продължат с действията си не спрат решението на МС за промяна на Плана за управление на Национален парк "Пирин", горите на Пирин ще бъдат изсечени и няма да има повече чист въздух в България. "Съответно това бурканче ще им остане за спомен и да могат да разказват на следващите поколения каква е била гората на Пирин някога", заяви екозащитникът.

Пред сградата на МС се събраха няколко души, които отново настояваха за отмяна на Плана за управление на Национален парк "Пирин". На недоволството се видя плакат с надпис: "Воеводите умираха за Пирин. А вие какво си позволявате?!!"

Екоорганизации искат БНБ да посочи реалния собственик на концесионера в Пирин

Екоорганизации искат БНБ да посочи реалния собственик на концесионера в Пирин

Над 20 града в България и Европа се включват в протестите в защита на Пирин в четвъртък

Според присъстващите решението на МС трябва да се отмени, защото е прието в нарушение на няколко закона. "Законът трябва да е еднакъв както за Иван и Хасан, така и за кмета на община Банско Георги Икономов", посочи активист, който добави, че хората ще продължават да искат оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов заради множеството лъжи, които Димов е казал по време на дискусията за Национален парк "Пирин". Протестиращите искат и да се разбере кой е реалният собственик на концисионера "Юлен" АД.

Еколози раздават буркани с екологично чист въздух пред Съдебната палата

Еколози раздават буркани с екологично чист въздух пред Съдебната палата

Екологични организации завеждат колективен иск срещу СО заради липсата на адекватни и спешни мерки в борбата с мръсния