Промените в редица социални и икономически закони са сред приоритетите на "Обединени патриоти" през новата сесия на парламента. Това заяви Борис Ячев от името на групата на ОП, цитиран от "24 часа".

Ще вземем и дейно участие в дебата по проекта на нова Конституция на Република България, със свои идеи и конкретни предложения, които да станат съставна част от общ проект. Проект, който ще бъде разглеждан от бъдещо Велико Народно събрание", увери той. 

Ячев подчерта, че основният ангажимент на депутатите от групата му ще бъде повишаването на доходите, както и увеличаване на минималната пенсия на 300 лева от януари 2021 г.

Той припомни, че патриотите внесоха пакет от икономически и социални мерки, с които се подпомогна преодоляването на кризата от коронавирус. И изброи какво още предстои, за което са нужни законодателни промени.

"Воля" иска обединение, не политически войни

"Воля" иска обединение, не политически войни

Партията е готова да работи с всеки за благото на народа

Само така икономическите мерки за преодоляването на ковидкризата ще станат факт, обясни Ячев. И изброи приоритетните закони за патриотите до края на мандата, сред които за частния фалит, ГПК и административните нарушения.

Всички тези приоритети са цената за оставане и стабилност. И през този политически сезон ще бъдем най-активни, за да отговорим максимално на очакванията на обществото, допълни той.

ДПС поиска оставката и на кабинета, и на Румен Радев

ДПС поиска оставката и на кабинета, и на Румен Радев

Партията иска експертен антикризисен кабинет, който да организира честни избори